Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zpráva z OT přípravek Brno

10. 3. 2013

V sobotu 9.3.2013 se mnou do Brna na březnový Otevřený turnaj přípravek vyrazila trojice závodníků, konkrétně Luba a Venda Kratochvílovi a Jirka Plánka.

Venda - začínám schválně jí, protože mne nejen potěšila, ale hlavně překvapila. Předvedla vyborné judo, založené především na bojovnosti, a to je v této věkové kategorii základ. A právě tato bojovnost pak chyběla Lubovi. Techniky nebyly ideální, ale je s čím pracovat a za čím jít. Dravost a chuť se prát neopouštěla Vendu ani na zemi a zde jednoznačně vládla. Z toho všeho nakonec pramenilo i první vítězství nad stálou soupeřkou s oranžovým pásem - Klárou Barnátovou z Tori Brno, kterou Venda porazila poprvé v životě  a navíc naprosto zdrcujícím stylem. K zamyšlení je ale skutečnost, jak se na turnaji vypsaném pro bílé a žluté pásky, jak je uvedeno i v rozpise, mohlo objevit množství soutěžících s vyššími pásy, jeden dokonce se zeleným. Problém je jednak v trenérovi onoho oddílu, který se zřejmě v touze po vítězství nezastaví před ničím  a pak i v organizátorech, kteří neměli dostatek sil toto porušení pravidel odpovědně řešit. Venďa to vyřešila po svém. Gratuluji!!

Luba - měl skóre 2 vítězství a 3 porážek. Škoda první prohry na praporky. Jinak ale Luba nyní přešel na bývalé Vendulino judo, tzn. je minimálně aktivní, málo bojovný a převažuje vyčkávání. Na co ale čeká, neví ani on sám. Když se na tréninku pere s Vendou, tak mu rozhodně bojovnost nechybí .

Jirka - v obou utkáních vyrobil množství především taktických chyb. Přesto ho ale chválím, udělal velký výkonnostní skok. S oběma soupeři by dříve jednoznačně prohrál. Nyní je zapotřebí zabrat na zemi a Jirka by si měl všimnout, že starší žáci mohou škrtit. No a dále budeme pracovat na seoi a ogoši. Ideálem by pro něj byla zašlápnutá seoi. Postavu na to má. Ale stejně chválím!

 

 

img_3213.jpg


Videa z utkání:

Venda: video 1, video 2

Luba: video 1, video 2

Jirka: video 1, video 2

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář