Jdi na obsah Jdi na menu
 


Český pohár Jablonec - zpráva trenéra

13. 3. 2016

Absolutorium zaslouží za předvedený výkon mladší žáky Karel Trousil (34 kg), který v konkurenci 51 soupeřů ve své hmotnostní kategorii vybojoval fantastické 2.místo. Kája celkem 5x zvítězil a přemožitele našel až ve finále. Úspěch je o to cennější, že pro Káju šlo o první turnaj ČP v životě a teprve druhý start v kategorii mladšího žactva. Pochvalu zaslouží zejména za bojovný výkon, který, i když se to některým přítomným trenérům nelíbilo, byl hlavním motorem jeho postupu až do finále hmotnosti. Nyní Kája bude pokračovat v rozšiřování svého chvatového rejstříku a každý zápas je pro něj navíc velkou taktickou školou. Kájo, blahopřejeme, jen tak dál!

Ještě větším překvapením byl možná výkon dalšího mladšího žáka, Lubomíra Kratochvíla (46 kg). Který sice nedokázal udržet danou váhu 42 kg, ale na tatami předváděl životní výkony. Po postupu do semifinále byl v jeho silách i postup do finále. V boji o bronz už ale byl soupeř evidentně nad jeho síly. I Lubíkovi patří gratulace k výkonu a umístění.

Oba chlapci si navíc svými výkony i umístěním s největší pravděpodobností již s předstihem zajistili postup na PČR U13 v Mladé Boleslavi.

Překvapením, ale negativním, byl i výkon starší žačky Venduly Kratochvílové (48 kg). Ta nedokázala prodat své tréninkové výkony a díky ustrašenému judu podlehla hned v úvodním utkání. Pochvalu ale zaslouží za dodržení dané hmotnostní kategorie. Nic se neděje, jedeme dál, je potřeba nyní se především pořádně rozeprat na závodech.

20160312_145322.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář